Gembox Teknoloji Girişimleri Anonim Şirketi

İnternet Sitesi Çerez Aydınlatma Metni

(“Aydınlatma Metni”)

 

Gembox Teknoloji Girişimleri Anonim Şirketi (“Gembox”, “Şirket” veya “Driventure”) kişisel verilerinizin hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun, güvenli ve şeffaf bir biçimde işlenmesine büyük önem vermekte olup işbu Aydınlatma Metni kişisel verilerinizin ne şekilde ve hangi amaçlarla işlendiğini ve bu konudaki tercihlerinizi nasıl yönetebileceğinizi açıklamak amacıyla hazırlanmıştır.

 

Aşağıda, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) uyarınca veri sorumlusu olan Şirketimiz, Şirket’in storcell.com linkinden erişim sağlanabilecek internet sitesinde çerez kullanılmakta olup bu kapsamda kişisel verilerinizin hangi amaçlarla işlendiği ve aktarıldığına ve kişisel verilerinize ilişkin haklarınıza dair detaylı açıklamaları bulabilirsiniz.

 

Bu Aydınlatma Metni’nde Şirketimiz kontrolü dışındaki uygulamalar, üçüncü taraf internet siteleri ve platformların topladığı bilgileri, üçüncü taraf sitelerin, internet sitemizdeki bağlantılar üzerinden topladığı bilgileri veya sponsor olduğumuz veya katıldığımız üçüncü taraf siteleri üzerindeki başlıklar, kampanyalar ve diğer reklam veya tanıtımları kapsamamaktadır. Üçüncü tarafların kendi internet siteleri yoluyla topladığı, sakladığı ve kullandığı kişisel verilere yönelik yapılan işlemlerden Şirketimiz sorumlu değildir.

 

Çerez nedir?

Günümüzde neredeyse her internet sitesinde çerez kullanılmaktadır. Size daha iyi, hızlı ve güvenli bir deneyim sağlamak için, çoğu internet sitesi gibi biz de çerez kullanıyoruz. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından oluşturulan ve internet sitesi tercihleriniz veya profil bilgileriniz gibi göz atma bilgilerini saklayan ve cihazınıza yerleştirilen küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, bir internet sitesini ilk ziyaretiniz sırasında tarayıcınız aracılığıyla cihazınıza depolanabilirler. Aynı siteyi aynı cihazla tekrar ziyaret ettiğinizde tarayıcınız cihazınızda site adına kayıtlı bir çerez olup olmadığını kontrol eder. Eğer kayıt var ise, kaydın içindeki veriyi ziyaret etmekte olduğunuz internet sitesine iletir. Bu sayede internet sitesi, sizin siteyi daha önce ziyaret ettiğinizi anlar ve size iletilecek içeriği de ona göre tayin eder. Çerezler aracılığıyla web trafiği analiz edilmekte ve web uygulamalarınız tercihleriniz doğrultusunda kişiselleştirilebilmektedir. Şirketimiz tarafından kullanılan çerezler bilgisayarınıza zarar vermez ve virüs içermez.


Şirketimiz hangi kişisel verilerinizi, hangi amaçlarla işlemektedir?

Kanun’un 5’inci maddesine dayalı olarak elde edilen kişisel verileriniz Şirket’in internet sitesinde kullanılan çerezler doğrultusunda aşağıda belirtilen işleme amaçlarıyla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü olarak işlenmektedir.


Kullanılan Çerezler ve Kişisel Veri İşleme Amaçları

Çerezler aracılığıyla, kullandığınız tarayıcı ve işletim sistemi, cihaz türü ve işletim sisteminiz, yönlendirici (hangi siteden geldiğiniz), IP adresi, kullanıcı ID, ziyaretinizin tarihi ve saati, etkileşim durumu (örneğin, siteye erişip erişemediğiniz veya bir hata uyarısı alıp almadığınız, erişilen link), sitedeki özelliklerin kullanımı, girdiğiniz arama ifadeleri, sitemizi ne sıklıkta ziyaret ettiğiniz, sayfada geçirdiğiniz zaman, bölgesel ayarlarınız, coğrafi konumunuz, arama anahtar kelimeleriniz, dil tercihleriniz, sayfaları kaydırma hareketleri, eriştiğiniz sekmelere ilişkin kullanıcı işlem bilgileri ve pazarlama verileri, aşağıdaki çerez tablolarında sayılan amaçlarla toplanmakta ve işlenmektedir.

 

İnternet sitemizde birinci taraf ve üçüncü taraf çerezleri bulunmaktadır. Üçüncü taraf çerezler Şirketimiz tarafından değil, diğer şirketler tarafından yönetilmektedir. Kullanım ömrüne göre ise oturum çerezleri ve kalıcı çerezler bulunmaktadır. Oturum çerezleri internet sitesini terk etmenizle silinir. Kalıcı çerezler ise internet sitesini terk ettikten sonra da sizlerin cihazlarında kalmaya devam eder. Kullanım amaçlarına göre ise çerezler (i) zorunlu çerezler, (ii) işlevsel çerezler, (iii) performans / analitik çerezler ve (iv) reklam / pazarlama çerezleri olarak incelenebilmektedir. Aşağıda bu çerezlerle işlenen kişisel verilerinize ve işleme amaçlarına yer verilmektedir.


Zorunlu Çerezler

En önemli çerezler zorunlu çerezlerdir. Zorunlu çerezler Şirket’in internet sitesinde gezinti yapmanıza ve gizlilik tercihlerinizi belirlemenize, oturum açmanıza ve talep formlarını doldurmanıza imkân tanır. Bu çerezler internet sitesi ve platformlarımızın çalışması için gerekli temel fonksiyonları gerçekleştirmek, internet sitemizin, platformların ve ziyaretçilerin güvenliğini sağlamak, yasal yükümlülüklerimizi yerine getirebilmek ve yürürlükteki mevzuattan doğan haklarımızı kullanabilmek amacıyla zorunlu olup, kullanıma kapatılamaz. Söz konusu çerezler Şirket ve/veya üçüncü taraf hizmet sağlayıcıları tarafından kullanılmaktadır.


İşlevsel Çerezler

İşlevsel çerezler Şirket’in internet sitesinde size bir kullanıcı olarak işlevsellik sağlamak, seçimlerinizi hatırlayarak hizmetleri sizin için kişiselleştirmek (örn. dil tercihi, kullanıcı adı ve şifrenin saklanması), size daha iyi bir tarayıcı deneyimi sunmak amacıyla tercih ettiğiniz dil veya erişim sağladığınız bölge gibi çevrimiçi mecralarımızın davranışını ve görümünü değiştiren bilgilerin hatırlanmasını ve daha kullanıcı dostu bir deneyim yaşamanızı sağlamak için kullanılan çerezlerdir. Söz konusu çerezler Şirket ve/veya üçüncü taraf hizmet sağlayıcıları tarafından açık rızanıza istinaden kullanılmaktadır. Bu çerezlerin kullanımına onay vermediğiniz takdirde, ilgili fonksiyonlardan yararlanamazsınız.


Performans / Analitik çerezler

Performans / analitik çerezler Şirket’in internet sitesinde nelerin çalışıp nelerin çalışmadığını görmek, internet sitemizi optimize edip geliştirmek, internet sitesi ziyaret ve trafik bilgilerini takip etmek ve ölçümlemek, yeni özellikler sunmak, internet sitesinin sizin için ilgi çekici ve amaçlarına uygun olmaya devam ettiğinden emin olmak, internet sitesindeki performans ayarlarını yapmak ve sitedeki olası problemleri tespit etmek için kullanılan çerezlerdir. Söz konusu çerezler üçüncü taraf hizmet sağlayıcıları tarafından açık rızanıza istinaden kullanılmaktadır. Bu çerezlerin kullanımına onay vermediğiniz takdirde, ilgili fonksiyonlardan yararlanamazsınız.


Reklam / Pazarlama Çerezleri

Reklam / pazarlama çerezleri Şirket’in internet sitesinde ürün ve hizmetlerimizin tanıtım ve reklamlarını yapmak, size özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunmak, reklam ve tanıtım faaliyetlerinizi analiz etmek ve geliştirmek, sizlerin ürün alma eğilimlerini hesaplamak, ürün ve hizmetlere bağlılığının artırılmasına yönelik aktiviteleri planlamak ve pazarlama faaliyetlerini yürütmek amacıyla kullanılan çerezlerdir. Söz konusu çerezler üçüncü taraf hizmet sağlayıcıları tarafından açık rızanıza istinaden kullanılmaktadır. Bu çerezlerin kullanımına onay vermediğiniz takdirde, ilgili fonksiyonlardan yararlanamazsınız.

 

Çerezler ayrıca kullanım süresine göre de sınıflandırılabilmektedir. Şirket’in internet sitesinde kullanım sürelerine göre oturum çerezleri ve kalıcı çerezler kullanmaktadır. Oturum çerezi, tarayıcınızı kapattığınızda sona ermektedir. Kalıcı çerez ise tarayıcınız kapatıldığı zaman silinmemekte ve belirli bir tarihte veya belirli bir süre sonra kendiliğinden silinmektedir.

 

Şirket’in internet sitesinde kullanılan çerez tipi ve kategorisi, çerez süresi ve ilgili çerez bazında açıklamalara daha detaylı olarak aşağıda yer verilmektedir:

 

Birinci Taraf Çerezler

 

Çerez Tipi

Platform

Açıklama

Çerez Kategorisi

Çerez süresi

CookieConsent

storcell.com

Geçerli etki alanı için kullanıcının çerez onay durumunu saklar

Zorunlu

1 yıl

devicePixelRatio

WordPress.org

Siteyi ziyaretçinin ekran boyutuna göre uyarlamak için kullanılır.

Zorunlu

1 yıl

ÜçüncüTaraf Çerezler

Yukarıdaki açıklamalar kapsamında Şirket’in internet sitesinde kullanılan çerez tipi ve kategorisi, çerez süresi ve ilgili çerez bazında aşağıda yer verilmektedir:

 

Çerez Tipi

Platform

Açıklama

Çerez Kategorisi

Çerez süresi

hu-session

Hu-manity Rights, Inc.

Çerez politikası seçimi verilerini içerir.

Zorunlu

Oturum süresi boyunca

ai_session

Microsoft

Sayfa isteklerinde kullanıcı durumlarını korur.

Zorunlu

1 gün

_RequestVerificationToken

Microsoft

Siteler Arası İstek Sahteciliği (CSRF) saldırılarını önlemeye yardımcı olur.

Zorunlu

Oturum süresi boyunca

SEARCH_SAMESITE

Google

Bu tanımlama bilgisi, tarayıcının bu tanımlama bilgisini siteler arası isteklerle birlikte göndermesini engellemek için kullanılır.

Zorunlu

2 yıl

AEC

Google

Bir göz atma oturumundaki isteklerin diğer siteler tarafından değil, kullanıcı tarafından yapıldığından emin olun

İşlevsel

 

6 ay

_ga

Google Analytics

Kullanıcıların site içerisindeki hareketlerini anonim bir şekilde analiz ederek, sitenin genel performansını incelemeye olanak tanır.

Performans

/Analitik

2 yıl

_ga_#

Google Analytics

Google Analytics tarafından bir kullanıcının web sitesini kaç kez ziyaret ettiğinin yanı sıra ilk ve en son ziyaret tarihleri hakkında veri toplamak için kullanılır.

Performans

/Analitik

2 yıl

c.gif

Microsoft

Kullanıcının gezinmesi ve web sitesindeki davranışı hakkında veri toplar. Bu, web sitesi sahibine istatistiksel raporlar ve ısı haritaları derlemek için kullanılır.

Performans/Analitik

Oturum süresi boyunca

RpsAuthNonce

Microsoft

Web sitesinde Microsoft formlarını uygulamak için kullanılır.

Performans/Analitik

30 gün

ads/ga-audiences

Google

İmleç hareketleri ile kullanıcının sayfadan çıkmak isteyip istemediğini tespit etmek için kullanılır. Bu, web sitesinin, kullanıcıyı web sitesinde tutmak veya müşteriye dönüştürmek için belirli pop-up’ları tetiklemesine olanak tanır.

Reklam

/Pazarlama

Oturum süresi boyunca

IDE

Google DoubleClick

Kullanıcının web sitesini nasıl kullandığı ve web sitesini ziyaret etmeden önce kullanıcının görmüş olduğu reklamlar hakkında bilgi verir.

Reklam

/Pazarlama

2 yıl

1P_JAR

Google

Bu çerez, son kullanıcının web sitesini nasıl kullandığı ve son kullanıcının söz konusu web sitesini ziyaret etmeden önce görmüş olabileceği reklamlar hakkında bilgi verir.

Reklam

/Pazarlama

1 ay

NID

Google

Ziyaretçilerin tercihlerini depolar ve son aramalara ve etkileşimlere dayalı olarak Google web sitelerindeki reklamları kişiselleştirir.

Reklam

/Pazarlama

6 ay

__Secure-3PAPISID

Google

Yeniden hedefleme yoluyla alakalı ve kişiselleştirilmiş reklamlar göstermek için web sitesi ziyaretçilerinin ilgi alanlarına ilişkin bir profil oluşturur.

Reklam

/Pazarlama

2 yıl

__Secure-3PSID

Google

Yeniden hedefleme yoluyla alakalı ve kişiselleştirilmiş reklamlar göstermek için web sitesi ziyaretçilerinin ilgi alanlarına ilişkin bir profil oluşturur.

Reklam

/Pazarlama

2 yıl

__Secure-3PSIDCC

Google

Hedefleme çerezi tarafından, alakalı ve kişiselleştirilmiş Google reklamlarını göstermek için web sitesi ziyaretçisinin ilgi alanlarının bir profilini oluşturmak için hedefleme amacıyla kullanılır.

Reklam

/Pazarlama

2 yıl

APISID

Google

Son aramalara ve etkileşimlere dayalı olarak web sitelerinde kişiselleştirilmiş Google reklamları.

Reklam

/Pazarlama

2 yıl

SSID

Google

Google, Google Haritalar ile bütünleşmiş haritalarda YouTube tarafından barındırılan videolar için ziyaretçi bilgilerini toplar.

Reklam

/Pazarlama

2 yıl

SID

Google

Google’ın YouTube tarafından barındırılan videolar için kullanıcı bilgilerini toplamasına olanak tanır.

Reklam

/Pazarlama

2 yıl

HSID

Google

Google’ın YouTube tarafından barındırılan videolar için kullanıcı bilgilerini toplamasına olanak tanır.

Reklam

/Pazarlama

2 yıl

SAPISID

Google

Google’ın YouTube tarafından barındırılan videolar için kullanıcı bilgilerini toplamasına olanak tanır.

Reklam

/Pazarlama

2 yıl

APISID

Google

Google’ın YouTube tarafından barındırılan videolar için kullanıcı bilgilerini toplamasına olanak tanır.

 

Reklam

/Pazarlama

2 yıl

__Secure-APISID

Google

Yeniden hedefleme yoluyla alakalı ve kişiselleştirilmiş reklamlar göstermek için web sitesi ziyaretçilerinin ilgi alanlarına ilişkin bir profil oluşturur.

Reklam

/Pazarlama

8 ay

__Secure-1PSID

Google

Alakalı ve kişiselleştirilmiş Google reklamları göstermek amacıyla web sitesi ziyaretçisinin ilgi alanlarına ilişkin bir profil oluşturmak için hedefleme amacıyla kullanılır.

Reklam

/Pazarlama

2 yıl

__Secure-1PAPISID

Google

Alakalı ve kişiselleştirilmiş Google reklamları göstermek amacıyla web sitesi ziyaretçisinin ilgi alanlarına ilişkin bir profil oluşturmak için hedefleme amacıyla kullanılır.

Reklam

/Pazarlama

2 yıl

__Secure-1PSIDCC

Google

Alakalı ve kişiselleştirilmiş Google reklamları göstermek amacıyla web sitesi ziyaretçisinin ilgi alanlarına ilişkin bir profil oluşturmak için hedefleme amacıyla kullanılır.

Reklam

/Pazarlama

2 yıl

ANONCHK

Microsoft

Birden çok ziyaretten ve birden çok web sitesindeki ziyaretçilere ilişkin verileri kaydeder. Bu bilgi, web sitelerindeki reklamların etkinliğini ölçmek için kullanılır.

Reklam

/Pazarlama

1 gün

MC1

Microsoft

Microsoft tarafından, kullanıcının hangi sayfaları ziyaret ettiğine ve bir reklam tıklamasının ne sıklıkla reklam verenin web sitesinde bir satın alma işlemine veya başka işlemlere yol açtığına ilişkin istatistikleri tutmak için kullanılır.

Reklam

/Pazarlama

1 yıl

MicrosoftApplicationsTelemetryDeviceId

Microsoft

Belirli bir cihaz kimliğini ayarlar. Bu kimlik, Microsoft tarafından kullanıcıların web sitesi davranışını ve belirli bir cihazdaki Microsoft uygulamasıyla etkileşimini izlemek için kullanılır.

Reklam

/Pazarlama

1 yıl

MR

Microsoft

Bing

Ziyaretçilerin tercihlerine göre ilgili reklamları sunmak için birden çok web sitesindeki ziyaretçileri izlemek için kullanılır.

Reklam

/Pazarlama

7 gün

MS0

Microsoft

Microsoft tarafından, kullanıcının hangi sayfaları ziyaret ettiğine ve bir reklam tıklamasının ne sıklıkla reklam verenin web sitesinde bir satın alma işlemine veya diğer işlemlere yol açtığına ilişkin istatistikleri tutmak için kullanılır.

Reklam

/Pazarlama

1 gün

MSFPC

Microsoft

Benzersiz bir kullanıcı kimliği olarak Microsoft tarafından yaygın olarak kullanılır. Tanımlama bilgisi, kimliği birçok Microsoft etki alanında senkronize ederek kullanıcı izlemeyi etkinleştirir.

Reklam

/Pazarlama

1 yıl

MUID

Microsoft

Benzersiz bir kullanıcı kimliği olarak Microsoft tarafından yaygın olarak kullanılır. Tanımlama bilgisi, kimliği birçok Microsoft etki alanında senkronize ederek kullanıcı izlemeyi etkinleştirir.

Reklam

/Pazarlama

1 yıl

SM

Microsoft

Aynı reklam ağını kullanan web sitelerinde tekrar ziyaretler sırasında kullanıcının cihazını tanımlayan benzersiz bir kimlik kaydeder. Kimlik, hedeflenen reklamlara izin vermek için kullanılır.

Reklam

/Pazarlama

Oturum süresi boyunca

SRM_B

Microsoft Bing

Kullanıcının web sitesinin arama çubuğu işleviyle etkileşimini izler. Bu veriler, kullanıcıya ilgili ürün veya hizmetleri sunmak için kullanılabilir.

Reklam

/Pazarlama

1 yıl

Yukarıdaki işleme amaçları dışında çerezler aracılığıyla toplanan tüm kişisel verileriniz aşağıdaki amaçlarla da işlenebilmektedir:

  • Ticari elektronik ileti gönderilmesine onay verilmesi durumunda, gönderilen iletilerin kapsam ve içeriğinin çerezlerle toplanan veriler doğrultusunda geliştirilmesi ve kişiselleştirilmesi,
  • Şirket’in 5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun ve sair mevzuat kapsamında yükümlülüklerini yerine getirebilmesi,
  • Yukarıda belirtilen faaliyetlerin yürürlükteki mevzuata uygun yürütülmesi, hukuken yetkili kurum ve kuruluşlara bilgi verilmesi ve hukuk işlerinin takibi ve gereken durumlarda savunma hakkımızın kullanılması,
  • Yukarıda belirtilen faaliyetlerin ilişkin toplanan kişisel verilerin bu süreçlerin icrası kapsamında saklama faaliyetlerinin yürütülmesi,
  • Yukarıda belirtilen faaliyetlerin kapsamında toplanan kişisel verilerin saklandığı ortamlarda bilgi güvenliği süreçlerinin yürütülmesi.

 

Şirketimiz kişisel verilerinizi hangi yöntemlerle elde etmektedir?
Yukarıda belirtilen kişisel verilerinizi, belirtilen kişisel veri amaçları dikkate alınarak, tamamen veya kısmen otomatik yollarla, elektronik ortamdan Şirket’in internet sitesi, tarayıcılarınız, üçüncü parti reklam ortaklarımız, sosyal medya platformları aracılığıyla toplamaktayız.

 

Şirketimiz kişisel verilerinizi kimlere, hangi amaçlarla aktarabilecektir?
Kişisel verileriniz açık rızanız olmaksızın veya mevzuatta öngörülmesi hali dışında işbu Aydınlatma Metni’nde belirtilenler haricinde üçüncü kişilerle paylaşılmayacaktır.

Yukarıda da belirtildiği gibi, kişisel verileriniz üçüncü taraf çerezler aracığıyla toplanarak yukarıda belirtilen amaçlar doğrultusunda söz konusu çerezleri yöneten yurt dışında mukim üçüncü taraf şirketlere aktarılmaktadır.

Yukarıda belirtilen tüm kişisel verileriniz ilgili faaliyetlerinin yürürlükteki mevzuata uygun yürütülmesi, hukuken yetkili kurum ve kuruluşlara bilgi verilmesi ve hukuk işlerinin takibi ve gereken durumlarda savunma hakkımızın kullanılması amaçlarıyla hukuken yetkili özel kişi ve kuruluşlara ve hukuken yetkili kamu kuruluşlarına aktarılabilmektedir.

Şirketimiz tarafından işlenen tüm kişisel veriler, işlenme amaçlarının gerektirdiği süre boyunca veya gerekli durumlarda kanuni zamanaşımı süreleri boyunca saklanacak, bu sürelerin sona ermesini takiben Şirketimiz tarafından silinecek, yok edilecek veya anonim hale getirilecektir.

 

Şirketimiz kişisel verilerinizi hangi hukuki sebeplerle elde etmektedir?
Zorunlu çerezler aracılığıyla toplanan kişisel verileriniz Kanun’un 5. maddesi kapsamında, “sözleşmenin kurulması ve ifası”, “meşru menfaatimizin bulunması” ve “hukuki yükümlülüklerimizin yerine getirilmesi” hukuki sebeplerine dayalı olarak işlenmektedir.


Performans / analitik ve işlevsel çerezler ile reklam / pazarlama çerezleri aracılığıyla toplanan kişisel verileriniz Kanun’un 5. maddesi kapsamında, “açık rızanızın varlığı” hukuki sebebine dayalı olarak işlenmektedir.

 

Yukarıda belirtilen tüm kişisel verileriniz çerezlerin kullanımı ve çerezlerle toplanan kişisel verilerin analizi amacıyla hizmet veren üçüncü taraf çerezleri sunan ve yukarıda belirtilen yurt dışında mukim üçüncü taraf şirketlere “açık rızanızın varlığı” hukuki sebebine dayalı olarak aktarılmaktadır.


Yukarıda belirtilen faaliyetlerinin yürürlükteki mevzuata uygun yürütülmesi, hukuken yetkili kurum ve kuruluşlara bilgi verilmesi ve hukuk işlerinin takibi ve gereken durumlarda savunma hakkımızın kullanılması amaçlarıyla işlenen kişisel verileriniz “kanunlarda açıkça öngörülmesi”, “hukuki yükümlülüklerimizin yerine getirilmesi” ve “bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması” hukuki sebeplerine dayanılarak işlenmekte ve yukarıda belirtilen kişi ve kuruluşlara aktarılmaktadır.


Çerezleri Nasıl Engelleyebilirsiniz?

İnternet sitemizde bulunan çerezleri kısmen veya tamamen devre dışı bırakmak için “Özelleştir” butonunu tıklayıp dilediğiniz ayarlamaları yapabilirsiniz. Şirket internet sitesinde bulunan çerezleri kısmen ya da tamamen devre dışı bırakmanız durumunda hesabınızı/hesaplarınızı tanıyamayacağımız ve ilişkilendiremeyeceğimiz için internet sitemizdeki bazı özelliklerin ve hizmetlerin düzgün çalışmayacağını ve sitemizin tüm işlevini gösteremeyeceğini belirtmek isteriz.


Ayrıca, çoğu tarayıcı Şirket’in kontrolü ve müdahalesi olmaksızın kendi çerezlerini otomatik olarak kullanmakta ve ancak bu tarayıcılar çerezleri reddetme veya kayıt öncesinde uyarı görüntüleme seçeneği de sunabilmektedir. Çoğu internet tarayıcısının menü listesinde bulunan yardım işlevi, tarayıcınızın yeni çerezleri kabul etmemesi için nasıl talimat verebileceğinizi, yeni bir çerez gönderildiğinde tarayıcınızın size ne şekilde bilgi verebileceğini veya çerezlerin nasıl devre dışı bırakılacağını açıklayabilmektedir. Lütfen bu konuda daha detaylı bilgi için ilgili tarayıcı hizmet sağlayıcı ile doğrudan irtibata geçiniz yahut bunların gizlilik / çerez politikalarını inceleyiniz.

İnternet sitemizde kullanılan üçüncü taraf çerezlere izin verme ya da çerezleri engelleme veya silme talimatlarına aşağıdaki linklerden ulaşılması mümkündür:

 

Google
https://policies.google.com/ technologies/ads?hl=en-US (Reklam)
https://policies.google.com/ technologies/cookies?hl=en-US (Genel)

Microsoft

https://privacy.microsoft.com/tr-tr/privacystatement

 

Hu-manity.co

https://hu-manity.co/privacy-policy/

 

WordPress.org

https://tr.wordpress.org/about/privacy/

https://tr.wordpress.org/about/privacy/cookies/

 

Doubleclick
https://policies.google.com/ technologies/ads?hl=en-US (Reklam)
https://policies.google.com/ technologies/cookies?hl=en-US (Genel)

 

 

Kişisel Veri Sahibinin Kanun’un 11. maddesinde Sayılan Hakları

Kanun’un 11. maddesine göre, kişisel veri sahipleri;

 

  • Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerin Kanun’a aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahiptir.

 

Kişisel veri sahipleri olarak haklarınıza ilişkin taleplerinizi https://driventure.com/pdf/Driventure_Basvuru_Formu.pdf  internet adresinden kamuoyu ile paylaşılmış olan KVK Başvuru Formu aracılığıyla Şirket’e bildirebilirsiniz.

 

Şirket, talebin niteliğine göre kişisel veri sahiplerinin taleplerini en kısa sürede ve en geç 30 (otuz) gün içinde ücretsiz sonuçlandıracaktır. Ancak, işlemin ayrıca bir maliyeti gerektirmesi hâlinde, Şirket tarafından Kişisel Verileri Koruma Kurulu’nca belirlenen tarifedeki ücret ilgili mevzuat uyarınca alınabilecektir.

 

 

Shopping Cart